onsdag den 10. april 2013

Syge elmetræer får nyt liv

Når et elmetræ får elmesyge, rammer sygdommen barken, som falder af og efterlader et nøgent træ. Et nøgent træ, som bortset fra at være barkløst, ikke fejler noget, bliver dødsdømt og ender oftest i en brændeovn.
Men sådan går det ikke, når Frank Switzer får fat i elmetræet. Allerede inden træet er fældet, danner der sig i hans fantasi færdige møbler, blomsterholder, skærebratter - you name it. Alt fra træet bliver brugt, helt ned til de mindste grene. Men det er ikke kun elmetræ, som Frank Switzer udvikler ting af. Hvad der i andre sammenhænge bliver betragtet som affaldstræ, bliver anvendt, og får nyt liv og karakter. Tingene er rustikke, men, med det omhyggelige afsluttede slibearbejde, er det svært at lade være at røre ved tingenes slikebløde overflade.
Ved fremstillingen af møbler og kunstværkerne sætter Frank stor ære i at gøre alt ved håndkraft, kun med hjælp fra enkelte værktøjer.
Med stemmejern tilpasses grenenes tykkelse, så de stramt kan sættes fast i et forboret hul. Der bruges ingen skruer til at fastholde elementerne, men vandbaseret trælim sikrer holdbarheden og en fantastisk stabilitet.
Læs historien om, hvordan en canadier havnede i Vestjylland.
Egetræs Skærebræt / anretter platter / oste og pålægs anretter platte med små ben. (Keramik ikke inkl.) 62 x 25 cm.
Anretterplatter af egetræ
Tre delt elmetræs anretter platter til midt på spisebordet, med små ben og tre blomsterholdere. 95 x 20 cm

En tredelt udgave også i egetræ
Lille Bird, kombination af træsorter..
Fugle i forskellige udgaver

Toiletpapirs holder..
Vi har i øjeblikket et stort udvalg i Franks sjove og flotte kunstværker.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar