tirsdag den 8. november 2011

Afrikanske perler

Dekorative pandebånd og pulsvarmere i let filtet uld - en god gave til julen, som nærmer sig.

Vi har fået nye smykker af mærket Kazuri, og det betyder lille og smuk på swahili.

Smykkerne er lavet i Kenya, og her får du historien om, hvordan det hele startede:
 
Grundlæggeren af Kazuri, Lady Susan Wood (1918-2005) er født i en lille landsby i Afrika. Hendes forældre var missionærer fra England. Susan Wood blev uddannet i England, men kom i 1947 sammen med sin mand Michael Wood, tilbage til Kenya. Susan og Michael Wood var begge to visionære personer, Michael Wood er grundlæggeren af organisationen AMEREF, Øst Afrikas Flyvende Doktor Service.
I 1975 startede Lady Susan Wood, sammen med to kvinder fra lokalområdet, et lille keramikværksted bagest i sin have. Værkstedet ligger det samme sted i dag, ved foden af Ngong Hill nær ved Karen Blixens farm, nord for Nairobi.
Kazuri har været under stor udvikling og har i dag ansat 380 kvinder. De fleste er enlige mødre, og ved at arbejde i Kazuri kan de forsørge sig selv og deres familie.

Smykker fra Kazuri bliver solgt over hele verden og fælles for dem er, at de gør kvinder endnu smukkere.
Kazuri er en god arbejdsplads med gode arbejdsforhold og indfrier alle miljø- og kvalitetskrav.
I 2001 købte ægteparret, Mark og Regina Newman Kazuri og ændrede det til, Kazuri 2000 ltd. Kazuri arbejder i dag med de samme visioner, som var grundlæggeren Lady Susan Wood hovedformål, at det skal komme kvinderne til gode.(citat fra hjemmesiden)

Her er en kæde i dobbelt længdeHver enkelt perle er håndlavet og alle perler er håndmalede. Leret kommer fra distriktet rundt Mt.Kenya og gennem mange års erfaring med glasur, brænding og design gør det hvert enkelt smykke særdeles smukt og unikt.
Perlerne er en rigtig god julegave, som man kan give med god samvittighed.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar