fredag den 5. august 2011

Textil til boligen og smykker

Vi har hørpuder i 50x50 en dejlig størrelse til store sofaer. De findes i 12 farver.

En fodskammel fra Elvang med tilhørende plaid og varmedunksbetræk. Elvangs produkter er vævet i alpaka.
 
Til allergikere
Som den eneste uldtype i verden indeholder alpakauld ikke stoffet lanolin. Lanolin optræder i alle andre uldtyper og er ofte kilden til uldallergi. Har man uldallergi og det er en allergisk reaktion på lanolin, kan man gøre brug af tekstiler fremstillet af ren alpaka-uld.

Hertil kommer, at mange oplever en irritation af huden ved berøring med f.eks. fåreuld. Fåreuld stimulerer smertecentre i huden, og det skaber ubehag – fåreulden kradser. For nogles vedkommende reagerer huden ved at rødme, man føler kløe og svie, og ofte tolkes dette som allergi overfor fåreuld. Baby alpakauldens fibre er imidlertid så fine og tynde, at de ikke fremprovokerer denne irritation af huden og kan derfor benyttes i direkte kontakt med huden.


Farverne her kommer ikke rigtig til deres ret, da baggrunden er for mørk, men kom og mærk på dem, de er lige til at krybe ind under.

 Smykker fra Haugland

Vores eksotiske smykkeserie stammer fra Maro Design, Nairobi, Kenya.

Maro Design har eksisteret siden 2001, og har knap 20 ansatte, hovedsageligt alenemødre. De ansatte får en god løn, og kan derfor forsørge deres familie og sende deres børn i skole. På den måde tager firmaet i alt hånd om ca. 100 mennesker.

Det er raffinerede og iøjnefaldende smykker af naturmaterialer. Smykkerne er forarbejdet lokalt i Nairobi, Kenya, de er designet af Maria Rose, som Haugland Collection har indledt et samarbejde med. Maria Rose er dygtig til at få det bedste frem i de udvalgte materialer, og kvaliteten af produkterne er meget høj.

Materialerne til smykkerne stammer altid fra lokale firmaer i Nairobi. Der bruges meget ben og horn, suppleret med koraller, sølv og aluminium. Den røde farve kommer således fra korallerne, mens resten af farvepaletten er sorte, grålige og beige toner.

Smykkeserien byder på både lange og korte kæder, samt forskellige typer armbånd. Der er tale om smykker som ellers ikke ses på de nordlige breddegrader, men stilen passer fortræffeligt til Hauglands øvrige koncept med rene naturmaterialer. De fuldender dermed udtrykket i tøjet, og stilen bliver dermed understreget


I Danmark har vi en hornvarefabrik tilbage, og den har en spændende historie. Sara Brunn er deigneren i øreringe

Ingen kommentarer:

Send en kommentar